Over

Verpleegteam

Ichtegem - Koekelare - Leke en omliggende                                      Kerkhove Heidi Comm.V.


Hoe gaat alles in zijn werk?


 


U of iemand in uw omgeving heeft nood aan thuisverpleging, wat heb ik nodig, hoe wordt alles geregeld?


 


Eerst en vooral neemt u contact op met ons, we spreken samen een tijdstip af waarop we een eerste maal langskomen om de situatie te bespreken (vb. Iemand komt naar huis van het ziekenhuis met een halfzijdige verlamming) of om direct al een eerste zorg toe te dienen (vb. spuitje)Voor alle toe te dienen zorgen hebben we een doktersvoorschrift nodig samen met een kleefvignet van uw ziekenfonds, er is echter één uitzondering: een toilet of hygiënische zorgen. Hiervoor hebben we geen voorschrift nodig maar moeten wij als professionele zorgverlener een scoreblad invullen, namelijk de KATZ score. Aan de hand hiervan wordt dan door ons toelating gevraagd aan de adviserend geneesheer van uw ziekenfonds om de hygiënische zorgen te mogen komen uitvoeren. Hiervoor dient u niets te doen, wij regelen alle papierwerk hiervoor.


 


Op het eind van de maand sturen wij onze getuigschriften op naar uw ziekenfonds dit gebeurt digitaal, de voorschriften van de artsen dienen als bewijs van de toe te dienen zorgen.


 


Bij wondzorgen dient de patiënt wel zelf het wondzorgmateriaal aan te kopen in de apotheek zoals zalven, klevers, compressen,... wij zorgen zelf voor een steriele wondverzorgingsset, pincet, wondpeiler,... Indien u niet goed weet wat u precies nodig hebt kunnen wij ook tijdens ons bezoek aanbevelen wat er eventueel nodig is voor de verzorging en wat niet zodat er geen onnodige materialen aangekocht worden.
Port-a-cath en chemo thuis


Jammergenoeg krijgen steeds meer mensen hiermee te maken, maar geen nood, wij hebben reeds ervaring met het periodiek spoelen van port-a-cath en het afkoppellen van chemo in de thuissituatie, een zorg minder voor u!!  Zit u met een vraag hierover, twijfel niet om even contact op te nemen, we helpen u graag verder.
Samen sterk!


 


Tijdens onze dienstverlening vinden we het belangrijk om een goede communicatie te kunnen hebben met de huisarts en eventueel andere zorgverleners (vb. familiaal helpster) om samen tot de best mogelijke zorg te kunnen komen.


 


Daarnaast is de hulp en ondersteuning van en voor familie en omringenden een essentieel gegeven in de thuisverpleging. Samen werken en vlot kunnen communiceren om zo tot een vertrouwensrelatie te kunnen komen staat centraal, daarinboven zijn wij als verpleegkundigen net als de artsen gebonden aan ons beroepsgeheim.


 


Werkgebied 


Het werkgebied is grotendeels Ichtegem (eernegem)-Koekelare (met alle deelgemeenten)-Leke, vindt u uw gemeente hier niet tussen maar woont u toch in de nabije regio? Aarzel niet om toch contact op te nemen, als het enigzins haalbaar is maken we graag tijd voor u in onze verzorgingsronde. Is het voor ons echter niet haalbaar helpen we u graag verder door middel van de gegevens door te geven van één of meerdere collega's die er wel werkzaam zijn en u de vrije keuze kunt maken.


Verantwoordelijke


Kerkhove Heidi  •     Verantwoordelijke thuisverpleging Groep Kerkhove


  •     Gegradueerd verpleegkundige (nu bachelor) sedert 2003


  •     Referentieverpleegkundige wondzorg


  •     Diabeteseducator


  •     riziv: 1 4-8312829-561


  •     kbo n° 0745.808.155Samenwerkende collega's binnen Verpleegteam Kerkhove Heidi


  • Kerkhove Heidi
  • Tyvaert Elisah
  • Vandewaetere Petra


Daarnaast werken we samen onder de naam Verpleegteam Houtland met andere zelfstandige collega's om u nog meer te kunnen helpen.


Contact


GSM: 0479/909 785


 


e-mail: heidi@thuisverplegingkerkhove.be